Saxofoonles

les

Eigen lesruimte

Saxofoonles voor beginners en gevorderden. De lessen worden gegeven in mijn lesruimte op de Hemrik in Leeuwarden.

De lessen worden op een moderne en afwisselende manier ingevuld d.m.v. begeleidings-CD's , duetten en lesmethodes . Daarnaast begeleid ik leerlingen op de piano. Naast het bladmuziek leren lezen is er ook veel aandacht voor de auditieve aanpak: het op het gehoor leren naspelen van favoriete nummers en het zelf iets leren bedenken.

Naast algemeen saxofoonles ligt mijn specialisatie op het gebied van lichte muziek en improvisatie: mensen die graag pop, jazz, latin of blues willen leren spelen en daarbij willen leren hoe je zelf een solo bedenkt zijn bij mij aan het goede adres. Met ruim 20 jaar ervaring in uiteenlopende stijlen en talloze bands op podia in binnen- en buitenland komt mijn kennis op dit gebied vooral uit de praktijk.

Het afleren van verkeerd aangeleerde technieken en problemen die onoplosbaar lijken mbt. saxofoonspelen is tevens iets waar ik veel ervaring mee heb. Als jij geduld hebt heb ik dat ook!

De lessen worden gegeven in het Nederlands, Engels of Fries

De lessen wurde joun yn Nederlansk, Ingels of Frysk.

The lessons are in Dutch, English or Frysian.

Spelen in een band

Je hebt een half jaar of een jaar les bij mij en het gaat uitstekend maar je wil meer. Net als de meeste mensen wil je misschien graag met anderen musiceren. Dat kan: elk jaar in maart start ik een bandcursus onder de titel "spelen in een band" . In deze cursus leer je in een aantal repetities en een openbare uitvoering hoe het is om voor het eerst in een echte band te spelen. Kijk voor meer info onder het menu cursussen.

Proeflessen

Als je eerst eens wilt proberen of saxofoon spelen iets voor jou is en of de wijze van lesgeven je aanspreekt, kun je eerst 4 proeflessen van 30 minuten nemen zonder verdere verplichtingen daarna. Er zijn 2 mogelijkheden: 4 proeflessen van 30 minuten met eigen saxofoon kosten €59,-. Heb je nog geen saxofoon dan kun je er een bij mij huren voor de duur van de proeflessen. Deze mag je ook mee naar huis nemen. 4 proeflessen met huursax kosten €89,-. Bij de huursax hoort een borg van €250,-. Na inlevering van de saxofoon ontvang je de borg minus €89,- retour. De proeflessen worden in 4 aangesloten weken achter elkaar gegeven.

Kadobon

Zoek je een origineel kado voor iemand die altijd zegt iets aan muziek te willen gaan doen maar om de een of reden er nooit aan toe komt? Bestel bij mij een kado-bon voor 4 proeflessen! 

Bruilofts-serenade

Voor alle aankomende bruiden en bruidegommen: verras je aanstaande door voor haar of hem een serenade op saxofoon te spelen!

In 10 lessen leer ik je voldoende de sax te bespelen zodat je je aanstaande een onvergetelijk moment kunt bezorgen!

Kosten: 250 euro (inclusief 21% BTW/  inclusief saxofoon voor de periode t/m de bruiloft)

Saxofoon huren of kopen

Wanneer je besluit een saxofoon te kopen of te huren laat je dan niet verleiden tot een aankoop op internet bij een particulier of handelaar. Als je geen verstand hebt van saxofoons weet je niet wat je koopt. Er worden nieuwe saxofoons aangeboden voor slechts 200 euro. Natuurlijk is dit verleidelijk maar de kans op gebreken is levensgroot en dan ben je je geld gewoon kwijt. Ik adviseer om te huren of kopen bij een echte muziekzaak met een eigen pand . Je krijgt dan tenminste garantie en kunt altijd terugkomen als iets niet klopt. Eventueel kan ik ook adviseren bij aankoop van een saxofoon. Hieronder een paar betrouwbare adressen in de buurt:

Soundservice Bob de Jong, Leeuwarden ( huurkoop) www.bobdejong.nl
Blazersatelier Sollie ( huur/ reparatie) http://www.blazersateliersollie.nl/index.html

Lestijden

Maandag 19.00u-22.00 uur.

Woensdag 13.00u-20.30u

Donderdag 19.00u-22.00u

Vakanties

- Tijdens de onderwijsvakanties wordt er geen les gegeven; men krijgt echter wel het aantal lessen waarvoor men betaalt.
- Alleen privélessen
- Betaling lesgeld in 12 termijnen.
- Leerlingen tot 21 jaar krijgen 21% korting op het lesgeld.

Tarieven saxofoonles per 1 januari 2018

Proeflessen:

4 lessen van 30 minuten voor 59 euro.
4 proeflessen inclusief gebruik van altsaxofoon: 89 euro (mits afgenomen binnen 4 aaneengesloten weken)


Reguliere lessen:

  Tarieven *
Uurtarief: € 34,80 per uur / tot 21 jaar € 28,75
20 lessen per jaar,   30 minuten per les.         € 29,00 per maand / tot 21 jaar € 23,96
40 lessen per jaar,          30 minuten per les.         € 58,00 per maand / tot 21 jaar € 47,92
10 lessen per jaar,         60 minuten per les € 29,00 per maand / n.v.t.

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen.