Biografie

In 1991 ben ik toegelaten tot de opleiding saxofoon Lichte Muziek aan het conservatorium te Groningen. Tijdens mijn studie heb ik les gehad van docenten Peter Tjeerdsma, Jan Schoemaker, Henny Kluvers, Dick de Graaf en heb ik workshops gevolgd bij o.a Lee Konitz en Bob Berg. In 1997 behaalde ik mijn diploma docerend musicus. Na mijn afstuderen heb ik incidenteel lessen gevolgd bij Dick de Graaf en Rolf Delfos.

In 1997 ben ik in dienst getreden als saxofoondocent bij Parnas in Leeuwarden. In hetzelfde jaar organiseerde ik voor de eerste keer een jazzworkshop voor beginners. Gedurende een aantal jaren was ik programmeur en organisator van de wekelijkse open podia in Parnas. Daarnaast werkte ik bij Jazzclub Bergum als dirigent van de bigband en later als workshopleider.

In 2005 werd ik wegens teruglopende leerlingenaantallen bij Parnas boventallig verklaard en sindsdien werk ik met veel plezier voor mijzelf in mijn les/studie-ruimte aan huis.

Een greep uit de bands en mensen waarmee ik speel of heb gespeeld in de afgelopen 20 jaar: Bigband Friesland, Douwe Heeringa, Bigband Leeuwarden, Frysk fanfareorkest, Conservatorium bigband Groningen, Zakya Hooker, Eddie Engels, Smilin' Osei, De jongens Driest, John Engels, Impacto Latino, Sonora del Caribe, Francien van Tuinen, Joost Swart, Bert van Erk, Winfred Buma, Kees de Groot, Thomas Hilbrandie, Jeroen van Olphen, Felix Degenaar, Juan Martinez, Lee Towers, Willeke Alberti, Gerry Arling, Tsjebbe Hettinga, Blaise Kintaki, Zoumana Diarra, Mousse Pathe, Oeds Bouwsma, Basile Maneka Lukadi, Simon Vinkeoog, Corine Staal, Noord-Nederlands Toneel, Frans Vermeerssen, Paul Stocker.